Emma Severinsson är lektor i modevetenskap vid Lunds universitet. 2018 disputerade hon i historia på avhandlingen Moderna kvinnor: modernitet, femininitet och svenskhet i svensk veckopress 1920-1933. Hennes forskningsintressen kretsar främst kring konstruktioner av genus, svenskhet/vithet och klass i 1900-talets populärkultur. Hennes pågående projekt ”Mode i Folkhemmet 1930–1990” handlar om hur mode användes för att konstruera respektabla svenska medborgare. Severinsson är redaktör för antologin Modevetenskap: perspektiv på mode, stil och estetik med bidrag forskare inom det modevetenskapliga fältet. 2021 gav hon också ut den populärhistoriska boken Skräddat för herrskap: en kulturskatt på Svaneholms slott som bygger på minnes- och dagboksanteckningar efterlämnade av kvinnor som levde på slottet under 1800-talet.

Under museets populära lunchsamtal Brown Bag Lunches fördjupar vi oss i den kreativa processen tillsammans med spännande och inspirerande gäster med olika bakgrund. Samtalen leds av copywriter och författare Paola Pellettieri.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Skissernas Museum. Innehållet i podden är skapat av Skissernas Museum och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.