Den danska konstnären Astrid Krogh (född 1968) arbetar i skärningspunkten mellan konst, arkitektur och design med ljusinstallationer och textilkonst. Hon tog examen från textilfakulteten vid Danmarks Designskola 1997 och etablerade året därpå sin egen studio där hon började använda optiska fibrer för att skapa vävda textilier som har spektakulära effekter. När färg och ljus överförs genom fibrerna ändrar textilierna utseende och förvandlar rummen runt dem. Hon använder ljus för att beskriva aspekter av naturen som ord helt enkelt inte kan.

Astrid Krogh har arbetat i samarbete med arkitekter och industridesigners, fått statliga uppdrag för att skapa offentliga verk och har gjort kommersiella konstverk för företag som Longchamp och Printemps i Paris. Stora projekt inkluderar utställningar på Danmarks Centralbank 2015 och uppdrag för sjukhuset Nya Karolinska i Stockholm. Kroghs kunder inkluderar Mærsk, Velux och Coloplast, och hon har skapat platsspecifika konstinstallationer för det danska parlamentet, Det Kongelige Bibliotek, DSB och statliga organisationer i Norge. Kroghs verk har visats internationellt på designmässor, konstgallerier, museer och i privata utställningar. Under museets populära lunchsamtal Brown Bag Lunches fördjupar vi oss i den kreativa processen tillsammans med spännande och inspirerande gäster med olika bakgrund. Samtalen leds av copywriter och manusförfattare Paola Pellettieri.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Skissernas Museum. Innehållet i podden är skapat av Skissernas Museum och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.