Andrzej Tichý, född 1978 i Prag, är bosatt i Malmö. Han debuterade med romanen Sex liter luft 2005, en bok som kombinerar fantastik med socialrealism. För den tilldelades han Borås Tidnings debutantpris. Tichýs verk, som med stor stilistisk bredd tar sig an ämnen som migration, klass, uppror och sociala spänningar, har sedan dess blivit flerfaldigt prisbelönta och översatts till en rad olika språk. Hans roman Eländet (2016) tilldelades Eyvind Johnson-priset samt nominerades till Augustpriset och internationella Bookerpriset. Den senaste romanen Renheten utkom 2020 och blev nominerad till Nordiska rådets litteraturpris. Andrzej Tichý tilldelades Sydsvenskans kulturpris 2021. Tidigare i höst tillkännagavs att han är vinnaren av Ivar Lo-Johanssons personliga pris 2022.

Under museets populära lunchsamtal Brown Bag Lunches fördjupar vi oss i den kreativa processen tillsammans med spännande och inspirerande gäster med olika bakgrund. Samtalen leds av copywriter och manusförfattare Paola Pellettieri.

Glöm inte att du kan förköpa din plats till säsongens Brown Bag Lunches i museets entré. Och missar du ett samtal så kan du alltid lyssna i efterhand. Samtalet publiceras som en podcast veckan efter samtalet på museet. Sök på "Skissernas Museum" där poddar finns!

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Skissernas Museum. Innehållet i podden är skapat av Skissernas Museum och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.