#196 - Curse words

(For English, scroll down!)

--------------------

Här kommer ett lite roligt avsnitt, men det kanske inte är alla som uppskattar det. Vi pratar om svordomar! Eller svärord, som det också kallas. Alltså, att svära. 

Det är alltså fula ord, ord som föräldrar inte vill att deras barn ska säga. 

Jag berättar lite generellt om svordomar, hur Sverige skiljer sig från andra länder, och så ger jag exempel på alla dom vanligaste svenska svordomarna. 

--------------------

För att stödja podden och få transkript till avsnitten - bli patron för bara 5€ per månad – klicka här!

Vill du ha en GRATIS PDF med de 20 vanligaste misstagen folk gör i svenska? Klicka här och prenumerera på nyhetsbrevet – alltid på lätt svenska :)

--------------------

Here's a slightly funny episode, but not everyone will appreciate it. We're talking about swearing!

I'll talk about swearing in general, how Sweden differs from other countries, and I'll give examples of all the most common Swedish swear words.

To support the podcast and get transcripts to the weekly episodes – become a patron for only 5€ per month - click here!

Would you like a FREE PDF with the 20 most common mistakes people make in Swedish, and how to correct them? Click here and subscribe to the newsletter – always in simple Swedish!

-------------------

Instagram: swedish.linguistYouTube: Swedish LinguistWebsite: www.swedishlinguist.com

-------------------

Ett smakprov (sample) på transkriptet:

Välkommen till Simple Swedish Podcast!

 

Och idag har vi ett lite roligt avsnitt, för vi ska faktiskt prata om svordomar, om svärord.

 

Alltså om fula ord.

 

Så se till att inga småbarn är i närheten!

 

Och om du inte vill lyssna på fula ord och fult språk, ah, lyssna inte på det här avsnittet.Först ska jag tacka några Patrons. Det är Andrea, Marcos, Daisiqi, Jake, Melik och Cynthia.Tusen tack för att ni sponsorar det här avsnittet..eller ja, ni stödjer det här avsnittet.Alla som stödjer podden får ju då transkript till alla avsnitt.Så varje vecka kommer ett nytt avsnitt och ett nytt transkript.Gå till www.swedishlinguist.com om du vill bli Patron eller till www.patreon.com/swedishlinguist.

 

Så, då ska vi prata om svordomar, och jag vill säga såklart att jag uppmuntrar inte folk att använda svordomar.Men det är såklart viktigt att förstå dom här orden.Så även om man inte själv kanske vill använda dom här orden, så är det viktigt att förstå dom.Och ja, det finns faktiskt ett syfte med svordomar. Alltså, svordomar har en funktion.Men ja, först och främst, vad är en svordom, eller ett svärord?Det här är ett ord som vi använder för att uttrycka frustration eller ilska, alltså att man är arg, eller smärta, alltså att det gör ont.

 

Och man säger att man svär. Så att svära är att säga.. Att svära är att säga svärord och svordomar.

 

....för att läsa hela transkriptet till detta och alla andra avsnitt, klicka här!

 

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Swedish Linguist. Innehållet i podden är skapat av Swedish Linguist och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.