#194 - Popular Swedish movies

I det här avsnittet pratar jag med min mamma om dom topp tio mest sedda svenska filmerna i Sverige. Perfekt om du är intresserad av att titta på klassiska svenska filmer.

Filmerna vi pratar om i avsnittet är följande:

Sällskapsresan 

Att angöra en brygga

Emil i Lönneberga

En man som heter Ove

Ronja Rövardotter

Utvandrarna

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann

Tjorven och Skrållan

Pippi Långstrump på de sju haven

Sällskapsresan 2 - Snow Roller

Så som i himmelen

Änglagård

För att stödja podden och få transkript till avsnitten - bli patron för bara 5€ per månad – klicka här!

Vill du ha en GRATIS PDF med de 20 vanligaste misstagen folk gör i svenska? Klicka här och prenumerera på nyhetsbrevet – alltid på lätt svenska!

-------------------

Instagram: swedish.linguistYouTube: Swedish LinguistHemsida: www.swedishlinguist.com

-------------------

Ett smakprov (sample) på transkriptet:

 

Ja men tja! Det här är Simple Swedish Podcast

 

Och ja, det var länge sedan jag laddade upp ett avsnitt nu.

 

Det var ungefär en månad sedan.Så jag ber om ursäkt att det har tagit så lång tid.Och det är dels för att jag har rest.Men mest är det för att jag har varit väldigt upptagen med Language Lock-in.Och det här bootcampet, det har nyligen varit.Och jag kommer göra ett avsnitt om det också.Men det kommer ut lite senare.Okej, så i det här avsnittet så pratar jag med min mamma om svenska filmer.Jag tycker om att spela in avsnitt med min mamma för att, ja, dels så pratar hon med en bra röst och ganska långsamt och tydligt.Det är många som har sagt att de gillar att lyssna på henne.Och det är bra att man har samma person många gånger så att man vänjer sig vid hur den personen pratar.Så vi pratar om svenska filmer.Och ja, ett ord som kommer upp ibland som är ett viktigt ord att förstå på svenska som kan vara lite svårt - det är ordet “väl”.

 

Till exempel, “det har väl alla gjort”.“Det har väl alla gjort”.

 

Det betyder ungefär “jag antar att alla har gjort det”.“Alla har gjort det, eller hur?”.

 

Eller, “jag antar att alla har gjort det”. “Det har väl alla gjort”.

 

Så, ja, lyssna efter det ordet - “väl”.

 

Jag ska också tacka ganska många nya Patrons’

 

För att, ja, senast jag spelade in ett avsnitt..det var ju nästan en månad sedan.Så därför har det hunnit bli ganska många nya Patrons.

 

Och det glädjer mig mycket att det fortfarande är folk som blir Patrons trots att det kanske går lång tid ibland mellan avsnitt.Men ja, jag hoppas att jag kommer klara att spela in ett avsnitt varje vecka framöver.Och de nya Patrons, det är:

 

Grace, Radu, Sierra, John, Nareh, Mohamed, Katie, Aimin, Alexey, Justyna, Verena, Andrea, Chris, Vera, Aneta, Xiaoyu, Karol, Liliia, Mostafa, Harry, Коваленко, Picco, Zach, Biruta, Anna, Matthew, Tuija, Clea, Thomas, Half, Jimmy, Maja Det var många. Tack, tack, tack till er för att ni stödjer podden.

 

Och ja, vi ska då lyssna på det här avsnittet tillsammans med min mamma.Och transkriptet får du om du är Patron.Däremot får du bara halva transkriptet om du är Patron på 5-euro-nivån.Och andra halvan av transkriptet får du om du är Patron på 10-euro-nivån.

 

Okej, då tar vi och lyssnar på avsnittet!

 

....för att läsa hela transkriptet till detta och alla andra avsnitt, klicka här!

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Swedish Linguist. Innehållet i podden är skapat av Swedish Linguist och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.