I det tjugosjunde avsnittet träffar jag Diamant Salihu. Diamant har en lång erfarenhet av journalistik av både nationell och global nivå. Vid sidan av sitt arbete som journalist på SVT har han lyckats skriva en mycket omtalad och framgångsrik bok.

“En av lärarna slutade på skolan och började arbeta i Hammarby sjöstad, en mer central skola. Först då upptäckte hon skillnaderna mellan hur skolor i olika delar av staden har som grund när de orosanmäler till socialtjänsten. I hennes förra arbetsplats Rinkeby oroade man sig mer för de utåtagerande eleverna än de mer tystlåtna som kanske mådde dåligt. Hon kallade det för Rinkebysyndromet. Det innebär att tröskeln för orosanmälaningar har höjts, annars hade stor del av ens arbetstid gått åt kontakt med socialtjänsten. Konsekvensen blir att man missar många barn som mår dåligt.”

Temat för dagens avsnitt är kriminalitet

Länk till boken “tills alla dör”: https://www.adlibris.com/se/bok/tills-alla-dor-9789189061842

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Pedagogik & Ledarskap. Innehållet i podden är skapat av Pedagogik & Ledarskap och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.