I dagens avsnitt pratar jag om kapha dosha, den underbart omtänksamma, omhändertagande och kärleksfulla doshan. Kapha är tålmodig och vänlig och sprider ett lugn omkring sig - inte undra på att kaphapersoner är så sköna att hänga med (jag har själv två nära kaphavänner - åh, vilken fröjd de är att umgås med)!

Kapha är den mest stabila av doshorna och hon kommer inte så lätt ur balans - men det lugna kan gå för långt och kapha kan om hon inte ser upp stagnera. Detta kan medföra att hon blir tungsint och deprimerad, drar på sig problem med luftvägar och kanske också går upp i vikt.

I detta sjätte avsnitt repeterar jag hur doshorna är uppbyggda och var de får sina unika kvaliteter ifrån. Jag berättar vilka delar av kropp och sinne som just kapha styr över, vilka funktioner i kropp och sinne som är kaphas, och hur en person med kaphaobalans mår känner sig.

Jag pratar också en del om vad som är viktigt att göra för att hålla vår fina kapha dosha i balans, både vad gäller kost och livsstil.

Jag önskar dig en god lyssning <3

Den superfina vinjettmusiken kommer från www.purple-planet.com.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Tia Jumbe - Ayurvediskt. Innehållet i podden är skapat av Tia Jumbe - Ayurvediskt och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.