Dr Vinay Vora var en av 50 ayurvediska experter som den indiska regeringen vände sig till för att ta fram ayurvediska rekommendationer mot corona. Hör honom berätta om covid-19 och hur du förebygger corona med ayurveda i nya avsnittet av Podden Ayurvediskt.   

Min ayurvedalärare dr Vinay Vora är huvudlärare på Skandinaviska Ayurvedaakademins utbildning till ayurvedisk hälsorådgivare. Han är en erfaren ayurvedisk läkare som har arbetat i många av världens länder. Han har varit med och startat Indiens första sjukhus där ayurveda och skolmedicin samsas under ett och samma tak, som till veckan kommer att ta emot sin första corona-patient.

Vinay var också en av 50 experter som nyligen valdes ut av den indiska regeringens ministerium för ayurveda och yoga, AYUSH, för att från regeringshåll ta fram ayurvediska rekommendationer för att motverka corona (se bilderna o min blogg Ayurvediskt.se). I det här podd-avsnittet berättar Vinay hur det gick till när rekommendationerna togs fram.

Vinay berättar också mer om rekommendationerna, vilka de är och varför just dessa örter och kosttillskott har valts ut. Han berättar också ett par extra detaljer kring hur kan kommer att behandla den corona-patient som han får till veckan.       

Han rekommenderar också tre andningstekniker för att stärka lungorna. Dels den välkända Nadi shodana, Bhastrika och en tredje mycket kraftfull andningsövning som han själv har tagit fram. Du hittar beskrivning på dem alla i min blogg. 

Vinay berättar också om ett termos-te som han kommer att ge sin corona-patient, som också är effektivt för att skydda mot corona. I blogginlägget för det här avsnittet hittar du receptet på teet.

Missa inte detta superintressanta avsnitt. Inspelningen är gjord via Skype (Vinay är hemma i Indien) och under andra halvan av intervjun har det tyvärr kommit med ett skrapande ljud. Men spetsa öronen, för det är mycket intressant som sägs!

Den superfina vinjettmusiken kommer som vanligt ifrån www.purple-planet.com.

Jag önskar dig en härlig lyssning!

Tia

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Tia Jumbe - Ayurvediskt. Innehållet i podden är skapat av Tia Jumbe - Ayurvediskt och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.