Det här är ett superspännande poddavsnitt! Jag intervjuar Lina Rådmark, doktorand på institutionen för neurovetenskap. Lina undervisar också en kurs om komplementärmedicin på läkarprogrammet och även om farmakologi på sjuksköterskeprogrammet. Lina är också ayurvedisk hälsorådgivare och var en av mina lärare på Skandinaviska Ayurvedaakademin. Lina står alltså minst sagt med en fot i vetenskapen och en i komplementärmedicinen. En minst sagt ovanlig position i vårt land.

Jag och Lina pratar förstås en hel del om ayurveda kontra vetenskapen, bland annat de många delar av ayurveda som numera är vetenskapligt belagda, så som många olika örter och även den cirkadiska rytmen.

Vi pratar om skillnaden mellan vetenskapens objektiva sätt att mäta effekter, och det som ofta nämns inom ayurveda, att "mäta" effekten genom egen erfarenhet.

Vi pratar om varför WHO uppmanar människor att använda sig av traditionella hälsoläror.

Vi pratar om vilka som vänder sig till komplementärmedicin som ayurveda och varför de gör det.

Slutligen får du lära känna Linas egna ayurvediska rutiner.

Den superfina vinjettmusiken kommer som vanligt ifrån www.purple-planet.com.

Jag önskar dig en härlig lyssning!

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Tia Jumbe - Ayurvediskt. Innehållet i podden är skapat av Tia Jumbe - Ayurvediskt och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.