Näravårdpodden - en podcast från SKR

Anders Printz är utsedd till Regeringens särskilda utredare som ska se över hur insatser för personer med samsjuklighet som missbruk och beroende och annan psykiatrisk diagnos kan bli mer samordnat och samla ansvaret hos en huvudman.

Anders är också Vårdförbundets nuvarande kanslichef. Lisbeth Löpare Johansson, SKR och Anders Printz talar i detta avsnitt av Nära vårdpodden om vad som driver människor, maktfrågor och psykisk ohälsa.

De pratar om vikten av att bygga ett samhälle utifrån behov, vad som är viktigt för dig och att vi behöver ändra vår inställning och syn på människor som lider av psykisk ohälsa.

De pratar också om samverkan som en av grundpelarna för att nå en Nära vård - där konstaterar de båda att regelverk, ekonomiska incitament och andra styrmedel inte alltid hjälper oss och att vi behöver se över vår kultur och våra värderingar för att få till en gemensam riktning.

Trevlig lyssning!

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör SKR. Innehållet i podden är skapat av SKR och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.