Transporter globalt står för ca 13-14% av alla CO2-utsläpp och idag pratar vi hållbarhet utifrån hur man kan lösa utmaningen att kraftigt minska den belastningen. Dagens gäst är Sofia Granfors som är Head of e-Mobility på VW i Sverige. Vi går igenom vad som händer när världens största biltillverkare med över 300 000 anställda som tillverkar över 20000 bilar om dagen går ALL IN med elektrifiering så påverkar det faktiskt hela världen.

 

I dagens samtal går vi igenom en del av historiken som har lett fram till den enorma omställningen där Dieselgate 2015 varit en klart pådrivande faktor, vi pratar om hur man arbetar med sitt eget ansvar och hur man hjälper konsumenter att ta sitt ansvar och hur man kan arbeta med klimatkompensering på riktigt. Vi pratar också om samarbeten över branschgränser och med andra länder och mycket annat.

 

Jag hoppas ni kommer att gilla det här för det är något som påverkar oss alla och kommer ha stor betydelse för vår förmåga att nå Parisavtalets målsättning med klimatneutralitet 2050.

Gillar ni det här så ge gärna ett bra betyg på itunes och prenumerera på podden. Följ mig och Paradiset på Instagram på @johannescullberg @paradiset2.0 och kom med feedback och idéer på spännande gäster ni vill ha med framåt i podden.  

Support this show http://supporter.acast.com/vagenmotparadiset.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Johannes Cullberg. Innehållet i podden är skapat av Johannes Cullberg och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.