Dagens samtal har jag sett fram emot länge. Mats-Eric Nilsson är en av mina personliga hjältar och jag träffade honom första gången i samband med att jag planerade att starta Paradiset för att få kunskap och inspiration och jag har följt hans resa och läst alla hans böcker som jag tycker verkligen står i en klass för sig.

 

I dagens samtal pratar vi såklart om Mats-Erics senaste bok Nyfiken på Naturvin men vi går också igenom alla de andra böckerna som liksom följer en logisk tråd i utvecklingen. Vi pratar om hur livsmedelsindustrin har vant oss att maten ska smaka på ett visst sätt och hur vi tappat kontakten med riktig mat. Vi pratar smakförstärkare och hur olikfärgade oliver plötsligt kan bli svarta, varför restauranger väljer att använda industriella livsmedel istället för Äkta vara och hur maten faktiskt kan lösa diplomatiska kriser mer effektivt än andra mer klassiska diskussionsmetoder. Vi pratar också om varför han grundade konsumentföreningen äkta vara och mycket mer.

 

Det här är ett spännande samtal mellan två passionerade matpersoner som båda vill förbättra Matsverige. och utan Mats-Erics böcker kanske Paradiset inte hade kommit till eftersom de inspirerat mig mycket genom åren? Jag hoppas verkligen du gillar avsnittet och Vill du stötta det jag gör så får du gärna göra det genom att prenumerera på podden och gå in på min patreonsida där man kan stötta med ett litet månadsbelopp som man bestämmer själv så att jag kan fortsätta min kamp för en bättre folk- och planethälsa. Du hittar den på patreon.com/vagenmotparadiset. Följ mig på Instagram på @johannescullberg och kom med feedback och idéer på spännande gäster ni vill ha med framåt i podden.  

Support this show http://supporter.acast.com/vagenmotparadiset.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Johannes Cullberg. Innehållet i podden är skapat av Johannes Cullberg och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.