Alla vet att en god hälsa är något av det viktigaste som finns. Men vägen dit är inte alltid självklar eller spikrak. Det finns så många måsten, krav, tankar, idéer, koncept och nästan religiösa uppfattningar som gör att det för många människor kan bli så svårt att man väljer att bara stänga ner.

 

I veckans avsnitt träffar jag kloka Therese Elgquist, eller Thess som hon också kallas som är en härlig Göteborgstjej som är riktigt duktig på växtbaserad mat och också har mycket kloka tankar om hälsa som helhet. Hon var också med i avsnitt 21 och för er som missat det så gå in och lyssna.

 

Vi pratar om hur hon mår idag med allt som hänt under Corona-pandemin, vi pratar om hennes nya bok Växtbaserat som lär en hur man bygger bra måltider. Vi går också igenom hur hon ser på sin egen träning och hur det förändras över tid. Vi pratar tvång, rutiner och krav och balansen mellan hälsosam press och ohälsosam stress. Eftersom vi båda är matnördar går vi också igenom nya maträtter eller ingredienser där vi bland annat pratar om vad man kan göra för gött med tång :)

 

Det här är ett skönt samtal som jag hoppas du kommer gilla utan några som helst pekpinnar för att försöka avdramatisera Vägen mot hälsan och skapa mer lust än något annat.

 

Jag har också bestämt mig för att hålla podden reklamfri så om du vill du stötta det jag gör så får du gärna göra det på min nya patreonsida där man kan stötta med ett litet månadsbelopp som man bestämmer själv så att jag kan fortsätta min kamp för en bättre folk- och planethälsa. Du hittar den på patreon.com/vagenmotparadiset och jag kommer att börja ladda upp material där som blir exklusivt för de som stöttar podden. Följ mig på Instagram på @johannescullberg och kom med feedback och idéer på spännande gäster ni vill ha med framåt i podden.

 

Support this show http://supporter.acast.com/vagenmotparadiset.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Johannes Cullberg. Innehållet i podden är skapat av Johannes Cullberg och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.