71. Johanna L. Gestlöf: Hur Engagemang och Pensionspengar Kan Förändra Världen
Avsnitt

71. Johanna L. Gestlöf: Hur Engagemang och Pensionspengar Kan Förändra Världen

Under arbetet med vårens podcasts har jag lärt mig ännu mer om pengarnas makt för att påverka både vår hälsa och vår planet. Och insett vilken potential vi alla sitter på att påverka själva. I dagens avsnitt intervjuar Johanna Lundgren Gestlöf som är nybliven hållbarhetschef på tjänstepensionsföretaget SPP.

 

Och det riktigt roliga med Johanna är att hon är 30 år, oerhört skarp med en bakgrund som både strategikonsult och ett politiskt engagemang som bland annat talskrivare åt en av mina favoritpolitiker Annie Lööf (som ni kan lyssna på i avsnitt #38).

 

I dagens samtal pratar vi om Johannas bakgrund och uppväxt och går igenom vad som fått henne att välja den väg hon har valt. Vi pratar om hennes tid inom politiken och hur hon flyttat över till näringslivet och balansen där emellan. Hur hon tänker om framtiden och möjligheten att påverka på riktigt där hon nu, i sin nya roll som hållbarhetschef på SPP, verkligen sitter på en positiv maktposition. Bland annat berättar Johanna om hur SPP tillsammans med 29 andra företag tvingat Brasiliens regering till förhandling för att få stopp på bränderna i Amazonas. Sånt blir jag lycklig av.

Vi går också igenom tips på hur vi alla kan tänka runt vår pension och hur enkelt det faktiskt är att flytta sin egen pension så att det blir ett starkt verktyg för en hållbar förändring och även hur man kan påverka det företag man arbetar på.

 

Vill du stötta det jag gör så får du gärna sätta in några kronor på supporter.acast.com/vagenmotparadiset så att jag kan fortsätta min kamp för en bättre folk- och planethälsa. Följ mig på Instagram på @johannescullberg och kom med feedback och idéer på spännande gäster ni vill ha med framåt i podden.

Support this show http://supporter.acast.com/vagenmotparadiset.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Johannes Cullberg. Innehållet i podden är skapat av Johannes Cullberg och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.