Idag träffar jag Frida Ronge, en av Sveriges främsta kockar. Hon är fiskhandlardotter och har kallats Drottningen av rå fisk för sin unika japansk-nordiska matlagningsstil.

 

Sedan våren 2017 är hon kock och gastronomisk ledare på restaurang UNN och TAK på Brunkebergstorg i centrala Stockholm och har vunnit flera fina priser som en silvermedalj i Seven Sushi Samurai i London, Årets Rising Star i White Guide 2013, och Årets Smakskapare 2017 för att nämna några. Frida är sedan 2018 ambassadör för hållbart fiske för MSC och nu även för Hungerprojektet.

 

I dagens samtal pratar vi såklart om Fridas bakgrund, om vad som fått henne att göra det hon gör. Vi pratar om livet som kock med prestationskrav och tävlingspress. Om stundtals bristande självkänsla och hur hon lärt sig att lugna den stundtals kokande hjärnan genom yoga och surfing. Vi pratar om engagemanget för hållbarhet och en bättre värld genom hennes ambassadörskap för hållbart fiske. Och jag får tips på hur man kan laga snabb, billig, god och hållbar mat som vi kommer följa upp längre fram på Youtube. Det är ett härligt samtal med en klok och sprudlande människa som jag är glad över att ha fått lära känna och som jag tycker är en förebild för kockar och personer generellt. Jag blir glad när jag lyssnar på Frida och hoppas du blir det också.

 

Gillar ni det här avsnittet får ni gärna ge ett betyg på podcasten på iTunes och dela avsnittet till era vänner så att så många som möjligt kan ta del av Fridas inspirerande tankar. Följ mig på Instagram på @johannescullberg där du kan komma med feedback på avsnittet och också tipsa om fler spännande personer jag kan intervjua.

Support this show http://supporter.acast.com/vagenmotparadiset.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Johannes Cullberg. Innehållet i podden är skapat av Johannes Cullberg och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.