Strålsäkert - En podd om strålning

Flera kärntekniska anläggningar som byggdes för länge sedan har, ska eller är under avveckling. Vilka lärdomar har industri- och myndighet dragit av tidigare arbeten och vad är skillnaden på att avveckla en äldre anläggning jämfört med en mer modern? Det är frågor vi ställer oss i det här avsnittet av Avvecklingsresan som är en samtalsserie om hur avvecklingen av kärntekniska anläggningar går till.

Medverkande: Henrik Efraimsson, Strålsäkerhetsmyndigheten, Helene Wijk, Strålsäkerhetsmyndigheten och Victoria Taubner, Vattenfall.

Programledare: Pelle Zettersten, Strålsäkerhetsmyndigheten

Samtalet spelades in i Strålsäkerhetsmyndighetens lokaler i Solna 11 april 2019.

Läs om avvecklade anläggningar här: https://www.stralsakerhetsmyndigheten.se/omraden/karnkraft/avveckling-av-karntekniska-anlaggningar-i-sverige/avvecklade-anlaggningar/

Om samtalsserien på SSM:s webb: https://www.stralsakerhetsmyndigheten.se/omraden/karnkraft/avveckling-av-karntekniska-anlaggningar-i-sverige/avvecklingsresan/

Se samtalet via Youtube: https://www.youtube.com/edit?ar=2&o=U&video_id=dCsEkZOEW-I

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Strålsäkerhetsmyndigheten. Innehållet i podden är skapat av Strålsäkerhetsmyndigheten och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.

Populärt på poddtoppen just nu