Tänk om...?

Den 28 februari 1986 mördades Sveriges statsminister Olof Palme. Det vet vi. Eller... vet vi det? TÄNK OM alltihop bara var en rökridå för att Palme skulle kunna fly undan till ett liv i stillhet? Det här är inget som jag tror på, men det finns en del där ute som gör det. Bland andra författaren Claes Hedberg, som beskriver hur han tror att det gick till i sin bok "En oväntad vändning".

Vi granskar teorin om ett "teatermord" och ser att det bakom kulisserna är ganska tomt på fakta...

KÄLLOR:

- En oväntad vändning (Claes Hedberg; bok)

- Tidigare avsnitt av mig i podden Palmemordet ("Den döde statsministern" och "Lisbetbilden"; www.facebook.com/palmemordet). Dessa avsnitt bygger i sin tur på gedigen research och faktagranskning av såväl mig som externa experter på ämnet.

- Förundersökningsprotokoll m.m. från rättegången mot Christer Pettersson (https://moparkivet.wordpress.com/dokument/forundersokningencp/)

- Obduktionsrapport och -utlåtande (samma länk som ovan)

- Utfrågning av rättsläkare Kari Ormstad inför Marjasinkommissionen

MUSIK:

- Life Decisions av Remember the Future (intro och outro)

LOGOTYPE:

- Vår nya logga är gjort av min kollega Josefine Molén på MolénMedia (www.josefinemolen.se) och anpassas inför varje avsnitt av mig.

Vill du höra mer av mig och teorierna i podden? Sponsra oss gärna på patreon.com/tankom! Du kan också stötta oss genom att köpa merchandise med vår fina logga. Dessa finns på http://shop.spreadshirt.se/tankom.  

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Tobias Henricsson/PRS Media. Innehållet i podden är skapat av Tobias Henricsson/PRS Media och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.