Röntgenpodden
Avsnitt

Avsnitt 13 - Rebellkirurgen gästar Röntgenpodden

Rebellkirurgen Erik Erichsen har levt ett fascinerande liv. I ett spännande samtal hör vi honom bland annat berätta om hur det var att arbeta som ensam läkare på ett sjukhus med hundra sängplatser i Etiopien, två mil från härjande krig. Vi pratar också om hur det var att sedan komma tillbaka till sjukvården i Sverige, och vilka lärdomar vi i vår högspecialiserade och byråkratiserade vård skulle kunna dra av hur man tvingas arbeta under mer spartanska förhållanden. Som den rebell han är får Erik även chansen att (by proxy) trycka på quenchknappen, och slänga in en uppmaning om tvåfrontskrig. Intervjun börjar cirka 16 minuter in i programmet.

Vi ringer också upp vinnaren i akutradiologikursens falltävling, Claes Jelinek, ST-läkare i Sundsvall, som bidragit med ett spännande fall med en hjärnabscess.

Dessutom avslöjar vi att det blir en ny omgång av akutradiologikursen vecka 5, 2022. P.g.a. problem med klippningen säger vi i avsnittet att anmälan ännu inte är öppen men det stämmer inte - alla som är intresserade av att gå kursen kan redan nu gå in på akutradiologikurs.wordpress.com och anmäla sig!

Trevlig sommar önskar Röntgenpodden!

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Röntgenpodden. Innehållet i podden är skapat av Röntgenpodden och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.