Sofie Axelsson är grävande journalist på Dagens ETC och författare till boken Valfrihetens pris – Hur marknadsskolan leker med vår framtid. Hon har bland annat grävt i fastighetsaffärer, lobbyism och dessutom själv varit skolelev i marknadsskolan. Sofie beskriver de allvarliga konsekvenserna av bristen på insyn i form av företagshemligheter, återhållsamhet kring samarbete och betyg som en handelsvara.

Om du vill kommentera, ställa frågor eller föreslå ämnen och intervjupersoner är du välkommen att mejla per(a)kornhall.se eller ingela.netz(a)gmail.com.

Läs mer om podden Kornhall & Netz och programledarna på Arena Idés webbsajt, https://arenaide.se/kornhall-netz/

Arena Idé är en progressiv, partipolitiskt obunden tankesmedja med fokus på arbetsmarknad, ekonomisk politik, välfärd och demokrati. Vi är en ideell förening och finansieras av fackföreningsrörelsen. En del av Arenagruppen.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Per Kornhall och Ingela Netz, i samarbete med Arena Idé. Innehållet i podden är skapat av Per Kornhall och Ingela Netz, i samarbete med Arena Idé och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.