Placerapodden
Därför är den amerikanska börsen bäst
Avsnitt

Därför är den amerikanska börsen bäst

I programmet (spelades in 22/1 2020) diskuterar vi flera ämnen, aktier och sektorer. Ungefärliga tider nedan:

00:53 Återblick

Vi inleder avsnittet med en återblick till när Joakim By senast träffade Placera (17 juni 2019, se länk nedan). Vi utvärderar några av de teman och aktier som Joakim tog upp i programmet.

Aktier som nämns i detta segment: Aquaventure, Beyond Meat och Boingo

06:08 Aktualiteter

Vi diskuterar några av de aktuella ämnen som Joakim och Niklas uppmärksammat den senaste tiden. Vi pratar bland annat om pågående streamingkrig, den amerikanska ekonomin och en favoritaktie.

Aktier som nämns i detta segment: Apple, Disney, EastWest Bank och Netflix

16:08 Dagens gäster och deras fonder

Joakim och Niklas berättar om sin bakgrund. Gästerna berättar också om fonderna som Niklas (Handelsbanken Amerika Tema) och Joakim förvaltar (Handelsbanken Amerika Småbolag).

19:00 Investeringsprocessen

Vi diskuterar den investeringsprocess som dagens gäster använder sig av. Hur väljer duon bolag med rätt strukturell tillväxt inom valda teman? Hur ser gästerna på värderingen av denna typ av bolag?

21:31 Tema – Digitalisering

Vi fördjupar oss i ett av två teman som förvaltarna tror på och investerar inom. Niklas berättar om hur han ser på utvecklingen av 5G och nämner en möjlig vinnare på utvecklingen. Även Joakim presenterar en aktie som bör gynnas av ökad digitalisering.

Aktier som nämns i detta segment: Cerence och Qualcomm

28:15 Tema – Hållbarhet/miljö

Dagens andra tema är hållbarhet och miljö. Vi pratar om beskedet från Blackrock förra veckan, hur Handelsbanken väljer ut bolag inom området och diskuterar ett case i fonden som passar in på temat.

Aktier som nämns i detta segment: Blackrock och Darling Ingredients

34:53 Börsutsikter 2020

Vi avslutar podden med att diskutera förutsättningarna för de amerikanska börserna under 2020. Dessutom pratar vi om vad som gör den amerikanska börsen så intressant och hur den står sig mot tex. europeiska börser.

Samtal med Joakim By från 17/6 2019 ("USA-förvaltarens favoritaktier"): https://www.avanza.se/placera/redaktionellt/2019/06/17/tv-usa-forvaltarens-favoritaktier.plc.html

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Placerapodden. Innehållet i podden är skapat av Placerapodden och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.

Populärt på poddtoppen just nu