Efter den här intervjun vågar jag lugnt säga att Amineh Kakabaveh är en av Sveriges färgstarkaste politiker. Hon är också en av de mest tillgängliga. Till skillnad från de flesta riksdagspolitiker svarar hon på mail och ställer dessutom villigt upp i podden, trots att Riksdagen precis öppnat när intervjun görs och hon direkt skall vidare till en allvarligt sjuk vän.


Amineh säger vad många inte ens vågar knysta om och man förstår att hon retat upp ledningen i Vänsterpartiet, det parti hon tillhörde innan hon sa upp sitt medlemskap och blev politisk vilde. Eller oberoende socialistisk riksdagsledamot som hon föredrar att kalla sig.


Det finns nog ingen som har så bra koll på islamistisk extremism och hederskultur och hennes sätt att argumentera i dessa frågor ger nog de flesta en och annan tankeställare. Eller vatten på sin kvarn om du så vill.


Man hinner tyvärr inte så långt på knappt en timme och det finns anledning att be Amineh att komma tillbaka en annan gång. Eftersom jag har mina rötter så långt man kan komma från marxismen så hade jag gärna utmanat henne i en ideologisk diskussion. Men som sagt, det tar vi nästa gång.


Moderator: Gunnar Oesterreich

Musik: Mattias Klasson/Daniel Olsen

Distribution: Acast

Samarbetspartners: Coronapassport.se, Nordic Light Hotel, Atrament Books

 

Hitta allt om podden:

Websida: https://spannandemoten.se/

Instagram: @spannandemoten

Facebook: https://www.facebook.com/spannandemoten

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/gunnar-oesterreich/

Kontakt: [email protected] eller via sociala medier


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Gunnar Oesterreich. Innehållet i podden är skapat av Gunnar Oesterreich och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.