Är det GAME OVER för nätbaserade mass-investeringar? Det kräver i alla fall flera stora hedge-fonder, efter att ha drabbats av miljardförluster till följd av att småsparare drivit upp priset på de aktier man spekulerat mot.

Som konsekvens valde flera stora investmentbolag att spekulera mot GameStops aktie genom så kallad blankning. När ett stort antal småsparare från Reddit-formet Wallstreetbets som motdrag valde att stötta aktien drevs priset upp till den punkt där hedgefondernas positioner blev ohållbara – med stora förluster som följd.

Då stoppades småsparare från att kunna handla med GameStops aktie – och nu anklagar alla varandra för ohederligt spel.

Är det otillbörlig kursmanipulation när småsparare organiserar sig online? Är det rimligt att storfinansens intressen kräver regleringar för att stoppa denna typ av beteende – och vad säger egentligen denna typ av konflikt om det moderna samhället?

Dessa frågor tar jag upp i veckans video.

 

Se detta avsnitt på YouTube: https://youtu.be/37z9CD0WA7M

 

STÖTTA MIG: ---------------- 🥇 Stöd mig via Patreon: https://www.patreon.com/HenrikJonsson 📞 Stöd mig via Swish: 1234 12 75 02 🅿 Stöd mig via PayPal: [email protected]

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Henrik. Innehållet i podden är skapat av Henrik och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.