Handbollspelare, TV-expert, forskare och lärare. Jennie Linnéll har mycket för sig. Hon spelar elithandboll för Skuru IK. Hon har tidigare spelat i både Danmark och Sverige. Hon har en Masters degree inom idrottspsykologi och jobbar med barn och ungdomsidrott som Nationell Idrottsutbildning (NIU) instruktör och forskare. Jennie kommenterar även herrhandboll i TV4.

Huvudämnet

Gör inte barn till unga vuxna. De måste få utvecklas i lugn och ro och få hålla på med många idrott. För att undvika skador, lägg inte för hög belastning på unga kroppar. Jennie riktar ett stort pekfinger till alla tränare, föräldrar och alla runt omkring och uppmuntra dem att ta sitt ansvar. Jennies råd till unga handbollspelare är: hålla dig hel, ha roligt, vara i en lugn miljo där du kan utvecklas och stressa inte - ha kul istället.

Tre snabba ämnen

- Sociala medier och unga idrottsutövare

- Hur mycket skall man lägga sig i som förälder?

- Gör om gör rätt - hur gör man?

Veckans kix (snedträff)

- Individuella coachar och speciell träning för barn som föräldrar köper in för att ge barnet en större chans att lyckas.

Tack till

Gästen: Jennie Linnéll

Presentatör: Johan Fallby & Jamie Smith

Producent: Jamie Smith

Inspelning: Linda 'Iro' Näsström (LjudBang AB)

Mixning: Peter Svensson

Musik: The Peter Svensson Project

Design: Ludvig Aust

Social media: Ella Ygfeldt Smith

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Wag the Dog podd. Innehållet i podden är skapat av Wag the Dog podd och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.