Bräkne-Hoby, en plats där ett av Sveriges mest uppmärksammade rån sker sommaren 2003. Värdetransporten ska innehålla cirka 15 miljoner kronor och rånarna har lagt åtskilliga timmar åt att planera rånet. Det dom inte visste var att polisen, sedan en tid tillbaka, var dem på spåren. Rånarna slår till mot värdetransporten och konfronteras av polisen. En eldstrid utbryter, två av rånarna tar en av väktarna som gisslan och flyr från platsen. Den tredje rånaren ligger död på marken, träffad av polisens skott.

En av rånarna, som sedermera dömdes för rånet, heter Toni Tuunainen. 

Här hör du honom berätta, bland annat, om sin uppväxt i miljonprogramsförorten Norsborg söder om Stockholm. Hur det kommer sig att han redan som ung började att begå brott. Toni berättar även om rånet och hur det var att se sitt ansikte på löpsedlarna, om drogerna, de snabba pengarna men även om sin vändning till det liv han lever idag. Idag har han lämnat det kriminella livet bakom sig och arbetar brottsförebyggande som föreläsare och coach.

Han har även skrivit boken;

"Jag var Sveriges mest jagade rånare : mina år som yrkeskriminell"

 

 

 

 

 

 

 

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Joakim Åström & Memo Elgueta. Innehållet i podden är skapat av Joakim Åström & Memo Elgueta och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.