Alkispodden

Roger fyller 12 år! (Ja, i nykterheten alltså). Hurra!

Vi pratar om det surrealistiska i att ha varit nykter under så lång tid, om att inte ha något att skämmas för, om att skaffa sig nyktra vänner på riktigt, om att komma ut med sin nykterhet på sociala medier, om att säga att man är alkoholist på Oktoberfest i München, om att inte se hela problembilden för alla pusselbitar av problem, om svårigheten att se nyktert på våra egna liv när vi var aktiva, om restriktiva alkoholpolicies, om att ha en välvillig systeminställning till 12-stegsmöten, om att få tillgång till visdom som vi redan har men som har blivit fördunklat, om att lära sig nya saker från gamla texter,  om att avgöra vad som är bra för min nykterhet, om Don Draper i Mad Men och om Sinnesrobönen kategoriserad.

Vi avrundar med att återigen konstatera att mellanmänskliga samtal är vägen (tror vi) till ett ökat välmående hos alla personer, alkoholister och icke-alkoholister. Låt oss fortsätta samtalet.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Johan & Roger. Innehållet i podden är skapat av Johan & Roger och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.

Populärt på poddtoppen just nu