Alkispodden

Johan och Roger träffar Erica, 23 år, som har varit nykter i två månader i ett samtal om den första tiden i nykterheten, om att bli nykter som ung, återfall och framtid.

Vi pratar om att vilja återuppleva den där första fyllan, om att dricka starka groggar med sin pojkväns mamma, om att googla hur man är som alkoholist, om tidpunkten då världen slutar kretsa kring en själv, om att be sin partner göra slut (på fyllan), om att manipulera sina vänner, om att börja en behandling och gå på sitt första möte, om att intala sig att man inte är alkoholist, om att börja dricka igen för att prova hur det går, om att inte kunna bli nykter själv, om att byta identitet i nykterheten, och om att bli en av Stockholms yngsta pensionärer.

Vi avrundar med att vi alla är olika alkoholister men ändå lika, att hjälp finns bara vi vill ha den och att våra vänner och respektive kan bli det bästa stödet i nykterheten.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Johan & Roger. Innehållet i podden är skapat av Johan & Roger och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.

Populärt på poddtoppen just nu