Alkispodden

Johan och Roger träffar Jonas. Han är bosatt i London och vi fångar honom på vägen hem efter en halvmara-helg i Stockholm.

Vi pratar om varför Jonas behövde bli nykter (stor fråga), om att komma bort från sina egna tankar som bara saboterar för en själv, om att bli kungen i rummet och äntligen kunna bli sig själv, om bitterhet, blackouts och pinsamma grejer, om belöningar och att förtjäna att inte ta ansvar, om att skapa en framgångsrik karriär parallellt med dryckeskarriären, om work hard/play hard-inställningar på jobbet, om att inte kunna byta sammanhang även fast vi blev nyktra, om att våra gamla föreställningar är det som står i vägen för ett nyktert liv, om att bli lämnad med en känsla av att inte få ut max, om att hitta effektiva sätt att förtränga de konsekvenser vi utsätter andra för, om förmågan att ta in andlighet på 12-stegsmöten, om hur det är att vara på möten i olika länder och städer och om de bästa tipsen för dagliga rutiner.

Vi avrundar med att det är gemenskap och connectedness som är centralt för vårt tillfrisknande och att det inte är maxandet som är meningen med livet (surprise).

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Johan & Roger. Innehållet i podden är skapat av Johan & Roger och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.

Populärt på poddtoppen just nu