Alkispodden
Episod 67. Tacos och konsekvenser
Avsnitt

Episod 67. Tacos och konsekvenser

”Det är inte tanken som räknas. Det är tacos som räknas.”

Ett till synes vettigt och ologiskt resonemang på en och samma gång, och en del av veckans avsnitt som handlar om KONSEKVENSER.

Vi börjar samtalet med en incheckning om läget just nu och vilka konsekvenser vi har idag av det vi gör. För det är ju så: allt vi gör har konsekvenser. Vi pratar om att Rogers konsekvenser i ungdomen aldrig blev en ”big deal”, om Johans tid i London och hur han glömde bort hur man pratade med andra människor, om att ett dåligt mående var en konsekvens av drickandet , om att vi båda var ute efter att "komma undan” konsekvenser, om att en av de värsta konsekvenserna var när någon av våra nära blev besvikna, arga eller ledsna, om att det bästa sättet att säga förlåt är att göra annorlunda och om att vi har sett på konsekvenser som något negativt men att även positiva resultat av våra handlingar ju också är konsekvenser.

Vi avrundar med att konstatera att vi idag är tacksamma över att vi får möjlighet att lära oss vilka konsekvenser vi får när vi utvecklas i en andlig riktning och att det bottnar i att vilja ta ansvar för vårt liv - och ansvar ger frihet.

Trevlig helg vänner - och glöm inte tacos!

Kram från Johan och Roger.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Johan & Roger. Innehållet i podden är skapat av Johan & Roger och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.

Populärt på poddtoppen just nu