Alkispodden
Episod 64. Hur pratar man med en alkis?
Avsnitt

Episod 64. Hur pratar man med en alkis?

Äntligen fredag! Johan och Roger kör ett avsnitt på distans eftersom Roger envisas med att vara i Leksand och döma baseball. Vi tar utgångspunkt i ett mail från en lyssnare som undrar hur man egentligen kan göra för att prata med en vän om man är orolig för att drickandet håller på att gå över styr.

Vi pratar om att vi blev defensiva när våra vänner och respektive påpekade att vi kanske borde dricka lite mindre, om svårigheten att som vän veta hur fasen man kommer fram till en aktiv alkoholist, om mästerskap i förnekelse, om att ingen såg hela bilden av vårt drickande och vi heller inte ville göra det, om att det inte är våra egna konsekvenser utan kanske framför allt andras som gör att vi får upp ögonen för vårt agerande, om hur skam faktiskt kan få oss att göra annorlunda och om att skammen inte är så långvarig om vi träffar andra som har gått igenom och gjort samma saker som vi.

Vi avrundar med att konstatera att vi är djupt tacksamma att vi har fått möjlighet att tillfriskna med hjälp av en gemenskap som får vår skam att inte kännas lika jobbig utan där vi kan se nyktert på det som har varit och lära från det.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Johan & Roger. Innehållet i podden är skapat av Johan & Roger och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.

Populärt på poddtoppen just nu