Alkispodden

Johan och Roger funderar på vilka de egentligen är. Klurigt. Med hjälp av Wikipedia, egna erfarenheter och ett stort mått av att gå på känn tar vi oss an ämnet i veckans podd.

Vi pratar om det jävliga i att ha en podd där vi inte förbereder teman på förhand, om agila förhållningssätt till planer och utveckling, om rädsla för döden (alltså andras), om att gå från Ove till Love, om alkoholismens orsak och verkan, om självkänsla, självförtroende, självuppskattning och skillnaderna däremellan, om storhetsvansinne och narcissism, om objektiva uppfattningar på gott och ont, om att vara rädd för att vara rädd för saker, om kopplingen mellan självcentrering och självuppfattning, om ointresse att sätta sig in i andra människors känslor, om att självcentrering INTE är nyckeln till frihet, om marsianer som träffar självcentrerade jordbor, om att göra saker för sitt eget sämsta, om Hold my beer-moments, om att få hem cyklar efter att ha brutit nyckelben, om att nästan få ihop det med någon på dansgolvet som blir till den värsta stunden i mitt liv, om vänners dejter som abrupt avbryts eftersom Johan vill gå på förfest, om externa parametrar som bevis för självförverkligande, om att hitta sitt inre jag och om anseende och hur liten kontroll vi faktiskt har över det.

Vi konkluderar detta alkoholistiska filosofiska rum med att det coolaste vi någonsin kan göra är att vara oss själva och att vi med nyfikenhet kan fortsätta lära känna oss själva genom hela livet. Enkelt och svårt på samma gång.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Johan & Roger. Innehållet i podden är skapat av Johan & Roger och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.