Alkispodden

Äntligen fredag igen. Hur känns det? Klassisk fråga som inte alltid är helt enkel att besvara. I detta avsnitt snackar Johan & Roger om känsloperfektionism.

Vi pratar om besvikelsen över att inte känna tillräckligt mycket, om att utvärdera känslor - i stället för att KÄNNA känslor, om känslogap, om (påhittade) känsloreferensramar, om skillnaden mellan att känna att man är tacksam och att veta att man är tacksam, om att slå på sig själv för att man inte känner rätt saker, om att negativa känslor lättare leder till konsekvenser eller handlingar än positiva känslor, om brist på empati, om att kanske vara sociopat, om att vara närvarande i stunden och att faktiskt uppleva känsla, om att det är pundigt att göra grejer för att få känna stora känslor - minst en åtta, om att det mesta blir till normaltillstånd ganska snabbt, om att gå från att vara en som ”inte dricker” till att vara nykter, om husvagnar (igen!), och om att träna på att vara med sig själv för att ge sig själv chansen att vara närvarande i känslor.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Johan & Roger. Innehållet i podden är skapat av Johan & Roger och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.