Alkispodden
Episod 57. Storkonsument eller alkis?
Avsnitt

Episod 57. Storkonsument eller alkis?

Sista fredagen i juni och sommarlovet är här! 🥳 Vi inser att Johan blir pappa nästa vecka (enligt plan) och att det går att vara både fullt närvarande OCH drömma sig bort under samma dag.

Vi fokuserar samtalet på varför vissa blir beroende av alkohol och andra inte, utifrån en artikel i DN som publicerades på midsommarafton. Vi pratar om aktiva alkoholister och kloka mödrar, om varför vi blev alkoholister (tror vi), om skillnaden mellan att dricka mycket och att vara alkoholist, om hur mycket en medelsvensk dricker per år, om hur mycket Roger inte har druckit på 11,72 år (spoiler alert: mycket), om att försöka dricka 10 liter öl på en kväll på Oktoberfest, om körtävlingar i Italien, om gränser för riskbruk och intensivkonsumtion, om att sätta (alkoholistiska) mål för drickande, om att taktiskt hälla ut slattar, om att känna sig kränkt under vita perioder (surprise), om Rogers besatthet kring husvagnar och om att vara speciell eller en pinne i någon jävla statistik.

Vi avrundar med att konstatera att hur mycket vi dricker ger en indikation på vårt mående men det ger inte hela sanningen. Vi behöver helt enkelt vara nyfikna på oss själva och varandra och kan inte bestämma eller bedöma hur vi mår utifrån statistik och gränsvärden.

Glad sommar och semester och hörs nästa vecka älskade lyssnare! Ta hand om er ❤️

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Johan & Roger. Innehållet i podden är skapat av Johan & Roger och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.

Populärt på poddtoppen just nu