Alkispodden

Midsommar! Vi festar till det ordentligt med att prata om avgiftning OCH julrosé (recept får ni i podden!)

Johan och Roger hänger i Göteborg för att både hålla en föreläsning om alkoholism och nykterhet och för att spela in ett avsnitt med veckans gäst, Elisabeth, som jobbar på Stadsmissionen med alkohol- och drogavgiftning.

Vi pratar om vad man gör på dagarna på nätterna, om abstinens och svettningar, om meningsfullhet, om hemlösa och direktörer (t.ex. Direktör Johan), om att leva med en alkoholist, om att inte prioritera ansvarsfulla åtaganden, om att inte bli bakis och att ta det som tecken på att alkohol är mitt kall i livet, om risk för epilepsianfall, om att börja plocka med pennor, om att inte trilla över kanten, om skillnaden mellan att vara spritfri och nykter, om falska distanser mellan mig och andra, om återkommande patientbesök på avgiftningen, om att uppfinna julrosé i december, om att skapa kontakt med andra människor med hjälp av alkohol och om öppenhet och sårbarhet

Vi avrundar med att det viktiga är att GÖRA saker, inte bara tänka att man ska göra saker, och att vi tillsammans kan öka kunskapen kring hur det kan vara att vara alkoholist, oberoende om vi är alkoholister själva eller inte.

Det var verkligen helt underbart att få träffa dig Elisabeth, TACK för att du ville vara med i vårt samtal! Vi lärde oss massor.

Trevlig helg vänner! Kram från Elisabeth, Johan och Roger.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Johan & Roger. Innehållet i podden är skapat av Johan & Roger och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.

Populärt på poddtoppen just nu