Alkispodden
Episod 55. Strategier i nykterheten
Avsnitt

Episod 55. Strategier i nykterheten

“It’s a thinking problem not a drinking problem”

Äntligen fredag! Vi drar en fråga från frågelådan: Strategier i nykterheten. En fråga som har kommit in från en av våra lyssnare, Ulrica. TACK Ulrica! Vilka strategier kan man använda sig av i nykterheten? Vilka konkreta handlingar och val kan man göra? Hur gör man om man känner sug? Hur gör man när besattheten ekar i nykterheten?

Vi pratar om vara sig själv bland människor man inte känner, om att hitta en extended family, om att fan inte vara ensam med tankar, om att märka att man fan är ensam med tankar, om att vara på ställen man inte villa vara, om att bli taggig, om att inte behöva agera på tankar i luftfria slussar, om att vilja att det ska kännas annorlunda NU, om känslor som trycks ner och ploppar upp igen, om att Netflixa bort negativa känslor, om att bli vuxen som strategi, om att vara så ärlig som möjligt för att slippa hålla reda på vem som vet vad, om olika stenar som bygger ett fundament, om att ha för vana att ringa folk när det känns jobbigt (även om defaultresponsen är att isolera mig), om förbannade terapeuter och om fysiska allergier och Antabus.

Vi landar i att vi inte klarar det här själva och vi VILL heller inte göra det. Vi är inte ensamma. Och att: “It’s a thinking problem not a drinking problem”

Trevlig helg vänner! Kram från Johan och Roger.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Johan & Roger. Innehållet i podden är skapat av Johan & Roger och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.

Populärt på poddtoppen just nu