Logistik och Supply Chain

Supply Chain 4.0 avser den praktiska tillämpningen av Internet-of-Things (IoT), avancerad robotisering och analys av big data i försörjningskedjan. I praktiken handlar det om att med slutkundens behov i fokus applicera sensorer på varor och lastbärare, koppla upp alltsammans i nätverk, göra relevant information tillgänglig i kedjan samt automatisera, analysera och förbättra. Teknologierna finns, men vad är det som behövs för att verkligen komma loss och förverkliga visionerna? Om detta handlar ett spännande samtal om Supply Chain 4.0. Deltagare är Peter Forsberg, Head of Business Management på Scania Connected Services and Solutions, Olle Arfors, Business Development and Senior Advisor Supply Chain, ÅF, Isabelle Baumann, Head of Business Innovation & Technology, PostNord.

Samtalet leds av Stefan Karlöf, chefredaktör för tidningen Supply Chain Effect.

Avsnittet är producerat av Markus Trautmann, PostNord i samarbete med produktionsbolaget Filt och Stefan Karlöf, Supply Chain Effect.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör PostNord Sverige & Supply Chain Effect. Innehållet i podden är skapat av PostNord Sverige & Supply Chain Effect och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.