Sidenvägspodden avsnitt 5: Kinas militära ambitioner
Avsnitt

Sidenvägspodden avsnitt 5: Kinas militära ambitioner

President Xi Jinping inledde 2019 med att beordra armén att förbereda sig för krig. Samtidigt säger Xi att Kina är ett fredligt framväxande land som inte är en fara för någon annan stat. Bör omvärlden vara orolig för Kinas militära ambitioner? Hur samarbetar Kina kring säkerhet med länderna längs sidenvägarna? Vilka är Sidenvägsinitiativets geostrategiska dimensioner? Vad betyder Kinas allt närmare samarbete med Ryssland?

I det femte avsnittet av Sidenvägspodden utforskas dessa och andra frågor tillsammans med Sofia Ledberg, biträdande lektor vid Försvarshögskolan, och Mikael Weissmann, seniorforskare vid UI och docent vid Försvarshögskolan.

Sidenvägspodden är UI:s nya poddserie om Kinas globala ambitioner. Den drivs i samarbete med Stockholm Observatory for Global China och Kinakännaren Ola Wong som är programledare. I sju avsnitt intervjuar Ola experter från olika discipliner och ämnesområden för att utforska Sidenvägsinitiativets dimensioner.

Sidenvägspodden är en del av 'Global China Series'. Läs mer här: www.ui.se/english/research/asia/sogc/

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör The UI Podcast. Innehållet i podden är skapat av The UI Podcast och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.