Att onanera all vaken tid, tvångsmässigt använda sig av telefonsextjänster eller porrsurfande på Internet, ha anonymt sex med främlingar eller betala för sexuella tjänster kan vara symtom på hypersexuell störning. Men när blir det ett problem? Och vilken hjälp kan man få?

För att svara på dessa frågor träffar vi Katarina Görts Öberg, som är psykolog, sexolog och enhetschef vid Karolinska universitetssjukhuset klinik Anova. Anova är en specialistmottagning för andrologi, sexualmedicin och transmedicin. Anova ansvarar också för telefonlinjen PrevenTell* som är en nationell hjälplinje vid oönskad sexualitet.

I Västra Götalandsregionen finns Närhälsan Sexualmedicinskt centrum** till för personer som oroar sig över sin sexualitet. Även vårdgivare kan vända sig till mottagningen för råd och stöd.

*PrevenTell har telefonnumret 020 – 66 77 88.

**Närhälsan Sexualmedicinskt centrum finns på www.narhalsan.se/smc samt 031 – 346 06 80. Mottagningen har även telefontid på tisdagar mellan kl. 13 och 14 då man får prata direkt med vårdpersonal (031 – 346 06 90).

Katarina Görts Öberg i studion.

 

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Kunskapscentrum för sexuell hälsa, Västra Götalandsregionen. Innehållet i podden är skapat av Kunskapscentrum för sexuell hälsa, Västra Götalandsregionen och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.