I det hundrafemtioandra avsnittet av ”Maratonlabbet - en podcast om löpning” intervjuas den tidigare VM-löparen och tränaren Johanna Bäcklund. Ett år efter VM i Doha 2019 drabbades hon av en stressfraktur i ena foten och har sedan dess kämpat för att komma tillbaka till sin vanliga nivå. Under sommaren och hösten 2022 gjorde hon en liten omstart och sedan kom flytet tillbaka och hon gjorde 10 km på 35:00 och sub2.40 på San Sebastian Marathon. 

Dessutom analyserar Erik sin Nils van der Poel-inspirerade träningsperiod och Johan har både testat en ”Ingebrigtsen-träningsvecka”, och som första löpare sprungit den nya banan för Stockholm Marathon.

Följ Maratonlabbet under den sjätte säsongen för att lära er mer om löpning och för att se om Johan Forsstedt och Erik Olofsson klarar sina smala mål på 10 kilometer, halvmaraton, maraton och ultralöpning.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Johan och Erik. Innehållet i podden är skapat av Johan och Erik och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.