I det hundrafemtioförsta avsnittet av ”Maratonlabbet - en podcast om löpning” intervjuar vi Andreas Almgren som i september i fjol satte svenskt rekord på 5000 meter (13:01.70) och nu är hungrig på mer. Hör Andreas berätta om träningen från oktober i fjol fram till nu, en grundträningsperiod där han i höstas (inspirerad av Nils van der Poel) bytte ut några timmar löpning mot flera timmar cykel. Han berättar också om varför han valde att stå över inomhus-EM och om hur han kommer träna och tävla framöver för att vara som allra bäst på VM i Budapest i slutet av april.

Det här är dessutom sista avsnittet innan Barcelona Marathon där Erik ska försöka springa under 2.30 och han berättar om sina stenhårda maratonspecifika träningsveckor som har möjliggjorts av bra återhämtning efter en hög volym av aerob träning det senaste halvåret.

Följ Maratonlabbet under den sjätte säsongen för att lära er mer om löpning och för att se om Johan Forsstedt och Erik Olofsson klarar sina smala mål på 10 kilometer, halvmaraton, maraton och ultralöpning.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Johan och Erik. Innehållet i podden är skapat av Johan och Erik och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.