I det hundrafyrtionionde avsnittet av ”Maratonlabbet - en podcast om löpning” pratar vi med Victor Urquhart Smångs som började springa 2019 och som nyligen gjorde 29:30 på 10km i Valencia. En otrolig utveckling som vi måste försöka förklara mer ingående. I intervjun går vi igenom olika faktorer som anses viktiga för att bli bra på löpning och tar reda på hur Victor har gjort. Vi pratar om träningsbakgrund, genetik, löpträning, alternativträning, styrka, sömn, återhämtning, rörlighet, rehab/prehab kost, mental träning och skor.

Dessutom berättar Erik om sin livs hårdaste träningsvecka med dubbeltrösklar fem dagar i rad (två dagar på cykel) och totalt 18 mil löpning. Johan har också kört hårt med sina mått mätt, andra veckan i rad med 11 mil varav nästan 3 mil kvalitet. 

Följ Maratonlabbet under den sjätte säsongen för att lära er mer om löpning och för att se om Johan och Erik klarar sina smala mål på 10 kilometer, halvmaraton, maraton och ultralöpning.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Johan och Erik. Innehållet i podden är skapat av Johan och Erik och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.