Chefspodden

Att vara chef i en idéburen organisation är fantastiskt roligt och det bästa chefsuppdraget man kan ha. Iallafall om man får tro Röda Korsets nye generalsekreterare Martin Ärnlöv som gästar Chefspodden för att prata om hur det är att leda med mening.

Ledarskap, komplexitet och logik. Anställda och ideella. Hur ser uppdraget ut för en chef i en idéburen organisation? Martin Ärnlöv har en bakgrund i privat sektor och ser mycket gemensamt mellan företag och idéburna organisationer, vilket han tar med sig i sitt ledarskap. Inte minst likheterna med det entreprenörskap som finns i små företag.

Martin Ärnlöv vill bekräfta såväl det ideella engagemangets betydelse som de anställdas engagemang då många sökts sig just till den idéburna organisationen. Det handlar om att vara flexibel och mötas utifrån de olika förutsättningar som finns för olika personer i organisationen. Detta och mycket mer i veckans avsnitt av Chefspodden.

Programledare: Hanna Broberg. Producent: Ylva Mossing

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Svensk Chefsförening. Innehållet i podden är skapat av Svensk Chefsförening och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.