Närvaropodden

Ett samtal med Johan Mandaric Reunanen och Roger Eriksson som producerar Alkispodden. Vi pratar om varför det är svårt att ta hjälp, om sekulär andlighet, om vad ett andligt uppvaknande kan vara, om att så förväntningar och skörda besvikelser, om att skilja på tankar, känslor och fysiska förnimmelser, om tolvstegsprogrammet, om skillnaden mellan beroende och missbruk, om när ett bruk går över i missbruk, om den fysiska allergin, den mentala besattheten och den själsliga sjukdomen, om att inte behöva förstå utan i stället uppleva, om att använda ”ok” som väg in i nuet, om att framtiden aldrig kommer, om det kärleksfulla i att ge konsekvenser för en missbrukare - och om att ett andligt uppvaknande är det minst flummiga man kan vara med om.
Alkispodden finns att lyssna på där poddar finns. Vill du komma i kontakt med Johan och Roger så sök på Alkispodden på Facebook eller Instagram så hittar du dem.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Bengt Renander. Innehållet i podden är skapat av Bengt Renander och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.