Efter 22 år inom bank och finans bytte Pino Roscigno tjänstepension och SPP mot sporthandel och Stadium.


Och innan dess hade han tagit steget från rollen som försäljningschef till marknadschef. Nu är han med och leder Stadium mot framtidens retail.


Många har tipsat mig om att intervjua Pino Roscigno som har gjort succé som marknadschef på Stadium de senaste åren. Han har dessutom en imponerande meritlista med en lång karriär inom såväl försäljning som bank och finans.


Men än mer imponerande är hur han har gjort två stora hopp i sin karriär. Först att under sin tid på SPP gå från en chefsroll inom försäljning till rollen som marknadschef.


Och sedan när han 2017 tog steget från bank och finans över till sporthandel på Stadium med uppdraget att driva digitaliseringen av kedjan och föra samman butik och e-handel. Men också att göra en stor omorganisation av försäljnings- och marknadsorganisationen.


Något Pino självklart berättar mer om i intervjun.


Han blev dessutom utsedd till Årets Marknadschef 2019 av Marknadsföreningen i Stockholm. Och till Sveriges Bästa Marknadschef 2019 inom Sporthandel av Resumé.


Om avsnittet

Vi börjar med att prata om Pinos karriär inom bank och finans och hur han tog steget från försäljning till marknadsföring. Och vad han tagit med sig från försäljning till marknad.


Han berättar sedan om hur han gick från finans till sporthandel och rollen som marknadschef på Stadium.


Vi pratar efter det om marknadsorganisationen, omorganisationen man genomförde och hur det har fungerat. Pino berättar dessutom om den egna inhousebyrån som sägs vara en av de första i Sverige samt hur han ser på kundresan och samspelet mellan butik och e-handel.


Du får även höra om:


* Stadiums kundklubb med tre miljoner medlemmar

* Hur Pino ser på Amazons inträde i Sverige

* Och vad han anser krävs för att bli en bra marknadschefPino delar även ett antal fantastiska karriärtips.


Här nedan hittar du som vanligt länkar till alla resurser som nämns i intervjun. Och efter länkarna så hittar du tidsstämplar till olika sektioner i intervjun.


Länkar

Pino Roscigno på LinkedIn

Pino Roscigno på Facebook


Stadium(webbsida)

Stadium Outlet(webbsida)

Stadium på Facebook

Stadium på Instagram

Stadium på LinkedIn


Everyone Hates Marketers (podcast) Apple Podcasts Spotify

Market Headlines / Market (podcast) Apple Podcasts Spotify

Digitalpodden / Di Digital (podcast) Apple Podcast

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Tony Hammarlund. Innehållet i podden är skapat av Tony Hammarlund och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.