Huskurer för att sätta igång förlossningen - myter eller kan det funka?
Avsnitt

Huskurer för att sätta igång förlossningen - myter eller kan det funka?

Huskurer för att sätta igång eller förstärka livmoderns sammandragningar på "naturlig väg" - fungerar de? Kvinnor har genom alla tider provat olika metoder, vissa är bara myter, men andra metoder kan faktiskt fungera bra om kroppen är redo.


Du kommer att få lyssna till världsexperten professor Kerstin Uvnäs Moberg som förklarar varför, hur och när man kan STIMULERA BRÖSTVÅRTOR för att få en god effekt på livmoderns sammandragningar. Öppna "oxytocinkranen" och få peakar av detta hormon!

Vi pratar om DADLARS många positiva effekter och när du bör avstå från dem, men vi sågar ANANASEN. 

FÖRLOSSNINGSDRINKEN då? Ja den kan funka, och ibland även FÄRDKNÄPPEN (som vår dr Rebecka själv provat). 

HALLONBLADSTE är förvisso gott men har ingen vetenskaplig effekt, men kanske PEPPARKAKOR sätter fart på livmoderns sammandragningar?

RICINOLJAN används i många kulturer och är en del i förlossningsdrinken, men hur kan ett laxermedel som denna påverka livmodern? En annan "olja" som provas för värkstart är "NATTLJUSOLJAN" - hur funkar den?

Allt är inte för alla, men många av dessa metoder kan vara värda att testa. Vetenskap i alla ära, men ibland vill vi kanske vara "kloka gummor"?


Vi finns även på www.babyzblogg och @babyzpodcast -följ oss gärna!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Carina & Rebecka. Innehållet i podden är skapat av Carina & Rebecka och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.