Sjuksköterskesnack
Från Hero to Zero - Att byta karriär efter 20 år som väletablerad i den akademiska världen
Avsnitt

Från Hero to Zero - Att byta karriär efter 20 år som väletablerad i den akademiska världen

I 20-års åldern planerade Carola att bli sjuksköterska men hon saknade matematikbetyg och kom helt enkelt inte in. I stället läste hon arkeologi och osteologi. 20 år senare fanns drömmarna kvar och tankarna om att bli sjuksköterska kom tillbaka och 2013 sökte hon sjuksköterskeutbildningen och kom in. Efter 20 år i en akademisk värld som väletablerad osteolog kom Carola att bli en av Sveriges topp tio-experter inom osteologi och ett erkänt namn inom den internationella forskarvärlden. Under studierna funderade hon mycket över sin identitet. Carolas stora drivkraft till sitt stora beslut till karriärbyte var målet att resa ut i världen, att arbeta humanitärt. Ett mål hon fortfarande siktar på när hon fått tillräckligt med erfarenhet som sjuksköterska.

#avsnitt76 #arkeologi #osteologi #humanitärorganisation #universitetslärare #lektor #disputerad #frånherotozero #ben #skelett #ortopedi #infektion #svårigheter #utbildning #drömmar #identitet

Musik: https://www.bensound.com Funny song

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Andrea Berg och Johanna Bjerkert: Sjuksköterska och podcast. Innehållet i podden är skapat av Andrea Berg och Johanna Bjerkert: Sjuksköterska och podcast och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.