Kristian och Erik har besök i studion av Markus Södling, Vilthandläggare på Länsstyrelsen Sörmland och Göran Hallman, VD på Dogtech.

Dogtech Neck med vargstål, produktnyhet 2022. Inför kommande jaktsäsong snackar vi igenom de olika förebyggande åtgärder man kan och bör vidta vid jakt där varg kan förekomma. Det handlar om att samla och och ordna information INNAN jakt och att ha viktiga telefonnummer inlagda i mobilen. Även förebyggande skydd som skyddsväst och vargstål gås igenom. Tema för avsnittet är Paragraf 28 i Jaktförordningen som reglerar hur man kan agera för att skydda hund eller andra tamdjur under pågående rovdjursattack. Vi pratar igenom en hypotetisk attack av två vargar på en jakthund och ställer under händelseförloppet frågor och diskuterar vad man skall, bör och inte skall göra. Bra diskussion som sätter fingret på flera frågor som är bra att ha funderat kring innan men själv, hoppas inte, hamnar i en liknande situation. Erik bjuder på en mustig svampsoppa på sörmländska champinjoner och tryffelolja, viltgrillspett och en Callia Alta, en krispig Chardonnay från Argentina.    

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Bartos Media AB. Innehållet i podden är skapat av Bartos Media AB och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.