I veckans avsnitt besvaras ytterligare ett gäng lyssnarfrågor:

  • Hur funkar ämnesomsättningen, är det något som ständigt är igång?
  • Är vegetarian och trivs med det, men har förstått det som att proteinet som finns i kött har bättre kvalité?
  • Tar det längre tid att gå ner i vikt när man är äldre och varför i så fall?
  • Är pasta och bröd lika bra kolhydrat som ris och potatis?
  • Vad är anledningen till att man säger att man kan dricka light men i lagom mängd?
  • Hur ska man äta när man är GBP-ppererad?
  • Är mikropopcorn mindre hälsosamma än kastrullpopcorn? Vad äter ni ifall ni varierar era mellanmål/frukost?
  • Hur ska man gå tillväga när man trappar upp kosten efter diet?
  • Hur kan man på bästa sätt hålla vikten om man ej vill räkna kcal?
  • Hur får man i sig tillräckligt med Omega 3 om man ej äter fisk/nötter?
  • Vad kan man äta till frukost om man har nedsatt aptit?
  • Är oliver en bra fettkälla?
  • Har ni jobbat kliniskt som dietister?

Tyngre Dietistpodden görs av värdarna Lova Molin och Karoline Pettersson.

Du som lyssnar på vår podcast får gärna betygsätta den på Apple Podcasts – lämna gärna en recension. Då blir podden mer synlig för andra plus att vi värdar blir glada.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Tyngre. Innehållet i podden är skapat av Tyngre och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.