3.7 Folkpodden+ "An Account of some strange disturbances in Aungier Street"
Avsnitt

3.7 Folkpodden+ "An Account of some strange disturbances in Aungier Street"

DETTA AVSNITT PUBLICERADES FÖRST PÅ FOLKPODDENS PATREON SIDA.

TACK TILL ALLA PATRONS FÖR ERT STÖD!

I detta avsnitt av Folkpodden+ läser jag Joseph Sheridan Le Fanu's klassiska spökhistoria "An Account of some strange disturbances in Aungier Street" först publicerad I Dublin University Magazine 1853. Berättelsen följer två studenter som bosätter sig i en gammal domarbostad i centrala Dublin. Problemet är bara att domaren aldrig lämnade huset.

1.png?token-time=1595830246&token-hash=f9p6Y0WS_SO76RI4yYcF0OCrSnYOpfz9sGzOmZbp5SA%3D

Joseph Sheridan Le Fanu, 1814-1873

Jag läste historian för första gången när jag köpte en gammal Omnibus med skräcknoveller och korta historier, med förord av ockultisten och självutnämnda vampyrjägaren Montague Summers och detta är en av de första berättelserna jag läste och den fångade genast mitt intresse med sin färgstarka viktorianska prosa och starka fokus på huvudpersonens nära stundande vansinne när de ställs öga mot öga med den andra sidan. Det blir genast väldigt tydligt att Le Fanu måste varit en influens på Lovecraft, likt Arthur Machen och Edgar Allen Poe.

1.jpg?token-time=1595830246&token-hash=y3_nn977qN1d12c2x74YIgEhEJ0TWsUz7zJNLeTyn3I%3D

Mycket nöje!

Stötta gärna Folkpodden genom att swisha en slant till Linus på 0703-943742 alternativt köp någon av våra fina produkter i vår webshop på Frontier Unknown: https://shop.spreadshirt.se/FRONTIERUNKNOWN


---

Send in a voice message: https://anchor.fm/folkpodden/message

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Linus Borgström. Innehållet i podden är skapat av Linus Borgström och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.