Lågaffektiva podden
Spaningar om skolfrånvaro och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar
Avsnitt

Spaningar om skolfrånvaro och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar

Författarna till boken Lågaffektivt bemötande och problematisk skolfrånvaro (Terese Österholm, Annelie Karlsson och Maria Bühler) blickar tillbaka på året som har gått sedan boken kom ut och spanar framåt i frågan om skolfrånvaro kopplad till neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Det är ett stort fokus på autism och skolfrånvaro i det här avsnittet, av just den anledningen att det är vad boken till stor del kretsar kring och lyfter upp som den saknade pusselbiten i skolfrånvaroarbetet, och också det område som författarna menar att det fortfarande pratas för lite om idag men som är avgörande om man ska komma framåt i frågan om att förebygga frånvaro (och främja närvaro).

Välkommen att följa Lågaffektivt bemötande och problematisk skolfrånvaro på facebook: https://www.facebook.com/labproblematiskskolfranvaro/

och vill man köpa boken rekommenderas såklart Lågaffektiva bokhandeln: https://lagaffektivabokhandeln.se/item/lagaffektivt-bemotande-och-problematisk-skolfranvaro

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Lågaffektiva podden. Innehållet i podden är skapat av Lågaffektiva podden och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.