Nextconomy by Danske Bank Sweden

I veckans avsnitt pratar Maria Landeborn och Ludvig Rosenstam Åhman om små bolag kontra stora bolag. Småbolagsförvaltaren Petter Löfqvist ger samtidigt sin syn på varför småbolag är en bra investering. Småbolag har visat sig ha en större potential över tid, men det finns såklart även fördelar med stora stabila bolag.

 

Vi pratar också om månadssparande. Genom att månadsspara är du med i både uppgångar och nedgångar och köper därmed till både höga och låga värderingar. Ett månadssparande kan ta bort det emotionella kring investeringarna och hjälpa dig att vara disciplinerad i nedgångar på börsen. Ett automatiskt månadssparande löper dessutom på tills du väljer att säga upp det. Vår tendens att undvika förändring gör därför att chansen är stor att du låter det löpa vidare.

Har du frågor eller förslag på ämnen som du vill att vi tar upp framöver. Ställ dem gärna i frågeformuläret: https://wm.danskebank.se/w/show_events.q?p_nId=131&p_vEvent=EVENT00007004

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Danske Bank Sverige. Innehållet i podden är skapat av Danske Bank Sverige och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.

Populärt på poddtoppen just nu